onsdag 16 juni 2010

Barn- och fritidsprogrammets elever i Italien

Elever på Barn- och fritidsprogrammet har gjort en klassresa till Italien. Syftet med resan var delat. Dels skulle gruppen lära sig mer om och få uppleva typiska turistattraktioner, som Pompeji och Neapel. Dels ville de lära sig mer om olika typer av omvårdnads- och fritidsverksamheter i landet.

- Vi fick besöka en Montessoriskola på en Natobas, berättar Bo Göransson som är programansvarig. På skolan går barn från 3 år upp till 15 år, som kommer från andra Natoländer. Mest spännande var att ta del av den matematikundervisning skolan bedrev; de började redan när barnen var i treårsåldern och när vi besökte en klass med tolvåringar tyckte eleverna att de läste på en nivå som motsvarar C-kursen i matematik som de läser!

Förutom de inplanerade aktiviteterna, som eleverna själva till stor del planerat, fanns mycket tid för att ta in det nya landets kultur.

- Alla nya situationer innebär ju möten mellan människor och det blir uppenbart på den här typen av resa, berättar Bo. Att förstå nya människor som kommer från en annan kultur är en mycket viktig del i den här resan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar