tisdag 31 augusti 2010

Uppstart för UF-företag

Ett nytt läsår betyder nya UF-företag på Rudbecksgymnasiet. Idag samlades de elever i årskurs tre som planerar att driva UF-företag under hösten. Som vanligt blir det många som tar chansen att prova på vad det innebär att vara företagare.

- Det är roligt att det är så många som tar chansen att driva UF-företag. Att ha ett UF-företag är utvecklande på många sätt, inte minst då det både ger träning i att samarbeta och ger insyn i hur ”riktiga” företag fungerar, säger läraren Anna Johansson

Vissa kom till mötet med klara idéer om vad de ska göra under det kommande året, medan andra ännu inte har bestämt sig helt.

- Vi vet inte riktigt vad vi ska göra, men har ett par idéer. Troligtvis kommer det att bli ett produktföretag, berättar Louise Larsson.

När företagen tagit form gäller det för eleverna att hitta på en affärsidé och hitta sina roller inom företaget. Dessutom ska varje företag tjäna ihop ett startkapital genom att sälja riskkapitalsedlar och hitta en rådgivare som ska stötta företaget under året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar