måndag 20 december 2010

Forskning på Natur

Under våren kommer en grupp elever på Naturvetenskapsprogrammet att vara med i ett forskningsprojekt om digitala hjälpmedel i matte. Eleverna kommer att få prova att använda helt nya hjälpmedel via sina datorer. Projektet drivs av Per-Eskil Persson (Fil.dr. i matematik och lärande) som arbetar vid Malmö högskola, i samarbete med Texas instruments.

Målet med projektet är att se hur digitala hjälpmedel kan förändra undervisningen i ämnet och om det kan göra att eleverna blir mer intresserade och motiverade.

Under våren kommer Per-Eskil Persson att komma till Rudbecksgymnasiet för att studera hur eleverna använder det nya hjälpmedlet. Per-Eskil Persson kommer också att intervjua eleverna och läraren Håkan Johansson som är engagerade i projektet.

- Det är jätteroligt att få vara med i projektet, vi har ju hållit på med avancerade räkneverktyg länge, och legat i framkant på detta område. Nu tar vi det ett steg till med ännu bättre och mer användarvänliga hjälpmedel. Samtidigt får vi "svart på vitt" vad detta verkligen betyder för eleverna, det blir spännande, säger Håkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar