onsdag 17 mars 2010

Gymnasieskolan 2011

Riksdagen har fattat beslut om en ny gymnasieskola och skolverket arbetar just nu med detaljerna i reformen. Arbetet kommer att påverka alla gymnasieskolor i Sverige och den ska vara genomförd till skolstarten hösten 2011. Det betyder att du som nu går i åk 8 kommer att ha andra program än de som finns idag att välja på när du ska söka till gymnasiet.

Du som redan går på ett program kommer inte att påverkas av förslaget, utan du fullföljer den utbildning du har påbörjat.

Enligt förslaget kommer det inte längre finnas lika många specialprogram som det gör idag. Det kommer att vara mer styrt vilka program och inriktningar skolor får erbjuda. Förslaget innehåller också en tydligare uppdelning mellan studieförberedande- och yrkesprogram.

Innan regeringen har fastställt ämnesplanerna vet vi inte vilka förändringar som kommer att bli aktuella. Eftersom det är valår finns det också en möjlighet att förslaget kommer att omarbetas om det blir ett maktskifte till hösten. Skolverket räknar idag med att kunna fastställa ämnesplanerna till hösten (troligtvis i oktober) och först då kommer vi veta säkert hur programmen kommer att se ut.

Du kan läsa mer om gymnasiereformen och de olika ämnesplanerna på skolverkets hemsida, www.skolverket.se. Vi kommer att informera om detaljerna i reformen kontinuerligt på denna blogg så snart vi vet mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar