fredag 21 maj 2010

Ljus framtid spås för hantverkselever!

Radio Skaraborg berättar idag om att personer med hantverksutbildning inom träbranschen i framtiden kommer att vara hett eftertraktade på arbetsmarknaden.

"Den svensk trä- och möbelindustrin kommer att behöva anställa över 7 000 personer de kommande fem åren." Rapporterade man idag. Ett orosmoln upplevs vara det brist på arbetskraft - det bådar med andra ord gott för våra elever på hantverksprogrammet, inriktning trä!

Läs hela artikeln på Sveriges Radios hemsida.

1 kommentar:

  1. Det här är perfekt för de som tycker det är kul att skapa, bygga, designa mm...
    På hantverksprogrammet gör vi mycket olika sorts träarbeten de mesta arbeten drivs som egna projekt precis som ute i arbetslivet du får ta ansvar för att driva ditt arbete från början till slut. vilket kräver som jag brukar säga "att gör du inget så blir det inget"
    Vi lär oss att arbeta med snickerimaskiner, konstruera och rita med CAD-program,driva projekt, lär oss hur företag fungerar, du kan starta ett UF-företag, för den som blir riktigt duktig får möjlighet att göra gesällprov allt som passar dina tankar vill vi gärna ta hand om och förverkliga. Arbetsplatser finns det gott om och det ska vi hjälpa till att fylla. Vi syns. Claes.

    SvaraRadera