fredag 7 maj 2010

Oppositionens gymnasiepolitik ännu oklar

Om det blir ett maktskifte till hösten har en ny regering möjlighet att stoppa eller omarbeta gymnasiereformen. I ett mail till Rudbecksgymnasiet säger Pelle Rödin, som är politisk sekreterare för Socialdemokraterna i utbildningsutskottet, att de inte har för avsikt att skjuta upp Gy2011 om de vinner valet.

Däremot skriver Rödin att man är oense med den sittande regeringen på ett par punkter och troligtvis kommer att vilja göra förändringar i det förslag som finns idag. Rödin skriver att den röd-gröna oppositionen bland annat anser att alla program bör ge en grundläggande högskolebehörighet.

När vi kan förvänta oss att få klarare besked gällande hur oppositionens gymnasiepolitik ser ut, får vi inget tydligt svar på från Rödin. Han skriver att det finns fördelar både med att komma med ett förslag så snart som möjligt och med att utforma ett eget förslag under nästa mandatperiod för att sätta samman ett kvalitetssäkrat förslag.

Ingenting är dock säkert ännu; om det blir ett maktskifte till hösten kommer den nya regeringen att kunna omarbeta eller stoppa reformen.

Läs mer om de förändringar som är föreslagna i Gymnasiereformen 2011 på vår hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar