torsdag 18 november 2010

Julen börjar tidigt i restaurangen

Idag har förberedelserna inför ett stort julbord börjat i köket. Den 9 december är närstående till elever på Hotell- och restaurangprogrammet (blivande Restaurang- och livsmedelsprogrammet) inbjudna till ett julbord i Stadshotellets festvåning. Men innan dörrarna kan öppnas är det mycket mat som ska fixas. På menyn står allt från egeninlagd sill och fiskpaté till pastejtårta och ingefärskryddade revbensspjäll.

Idag gjorde programmets ettor den första rätten: Köttbullar. Samtidigt var det första gången klassen arbetade i köket.

- Det är svårt eftersom man inte vet var något finns, men det ska bli kul att börja lag mat till gäster här i tvåan, säger Joakim som går första året på programmet.

Förutom att laga alla mat kommer eleverna också att fixa med alla dekorationer till julbordet. Redan nu har eleverna börjat skissa på olika dukningar och börjat tillverka egna ljuslyktor.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar