torsdag 28 april 2011

Framtidsmässa ska ge svar

Idag ordnas Framtidsmässa på Rudbecksgymnasiet. Alla 8:or och 9:or i Tidaholm är tillsammans med Rudbecksgymnasiets 1:or inbjudna till en föreläsning och en mässa som tar upp något viktigt – ungdomarnas egen framtid.

- Mässan ska inspirera ungdomarna att se framåt och vidga sitt tänkande. Ungdomar känner ofta inte till alla olika typer av yrken som finns att välja på, utan har ganska smala ramar när de funderar på vad de vill bli, säger Sofia som är studie- och yrkesvägledare på Rudbecksgymnasiet.

På mässan kommer ungdomarna att få möjlighet att prata med personer som har olika yrken och förhoppningen är att de lär sig något nytt om arbetslivet. Till exempel att de hittar nya yrken de själva kan tänka sig att ha i framtiden.

- Det är lätt att tänka att man väljer vad man ska göra de tre närmaste åren när man väljer till gymnasiet, men det är ju faktiskt mycket mer än så som ditt gymnasieval avgör. Visst går det att komplettera sina studier i efterhand men bäst är såklart att det blir rätt från början! säger Sofia.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar